ساعت های خلبانی، تجهیزاتی بسیار حیاتی در صنعت هوانوردی و موضوعات مرتبط هستند که نقش اساسی و به شدت تاثیرگذاری بر امنیت افراد و هم چنین دقت پرواز ها دارند. این ساعت‌ های خلبانی به دلیل ارائه اطلاعات بسیار پر اهمیت به خلبانان در حین پرواز به کار می‌ روند. در ادامه این مطلب به بعضی از ویژگی‌ ها و اهمیت بالای این ساعت مچی خلبانی اشاره می نماییم.

ساعت‌های خلبانی با بهره مندی از فناوری‌ های بسیار پیشرفته، اطلاعاتی هم چون سرعت، ارتفاع، زمان، مسیر و وضعیت سیستم‌ های فعال و فیر فعال هواپیما را به نمایش می‌گذارند. این اطلاعات باعث افزایش دقت و سرعت عمل در کنترل پرواز و انجام تصمیمات در شرایط مختلف می‌شوند.

تاریخچه ساعت های خلبانی و کارکرد های مختلف ساعت مچی خلبانی

ساعت‌ های خلبانی فارغ از ژاپنی، سوئیسی یا آمریکایی بودن همواره حس خاص و ارزشمندی به دارنده آن منتقل می‌کند؛ اما این سؤال پیش می‌آید که ساعت خلبانی چیست و چه ویژگی‌هایی داشته و با ساعت‌ های دیگر چه تفاوت‌هایی دارد. خوب با هم می‌خواهیم توی این مقاله بیشتر با ساعت های خلبانی و انواع آن آشنا شویم. با من همراه باشید.     ساعت خلبانی چیست؟ ویژگی‌های جذاب ساعت‌های خلبانی

ساعت‌ های خلبانی ساعت‌ هایی که هیچ وقت از مد نمی‌افتند

اگر دقت کرده باشید، توی دنیای فشن، محصولاتی که اسم”خلبانی” کنار آن‌ها می‌آید، هیچ وقت از مد نمی‌افتند که می‌توان از بین آن‌ها به عینک‌های خلبانی Ray-Ban، کاپشن‌های چرمی، و دوست عزیزمون در اینجا، ساعت‌ های خلبانی اشاره کنیم.

جدای اینکه الویس پریسلی در دهه ۵۰، فردی مرکوری در دهه ۷۰ و تام کروز در دهه 80 سردمدار استایل خلبانی بوده‌اند، اگر بخواهیم علت جذابیت آن را بدانیم، اول جذابیت همیشگی خلبانان برای دختران و پسران، و دوم حس قدرت و زیبایی که در فشن خلبانی وجود دارد، پاسخ سؤال ما خواهد بود.

پس اگر می‌خواهید ساعتی داشته باشید که هیچ وقت از مد نیفتد و همواره تحسین اطرافیان را برانگیزد ساعت‌ های خلبانی انتخابی مناسب برای شما می‌باشند.

ساعت‌های خلبانی ساعت‌هایی که هیچ وقت از مد نمی‌افتند

نگاهی کوتاه به تاریخچه ساعت‌ های خلبانی

از گپ دوستانه تا ساخت ساعتی جاودانه

اگر به دنبال سرآغاز تولید ساعت‌ های خلبانی برویم و تاریخچه آن‌ها را بررسی کنیم، رد آن به اوایل قرن بیستم برمی گردد که ساعت‌ساز فرانسوی به نام لوئیس کارتیه به دیدار دوست خود به نام آلبرتو سانتوس دومونت که یک خلبان برزیلی بود، رفت تا گپی دوستانه با هم بزنند، در این میان آلبرتو شروع به شکایت از ساعت جیبی خود کرد که هنگام پرواز، درآوردن آن از جیب و نگاه کردن به آن بسیار سخت و خطرناک است

همین آقای کارتیه را به فکر وادار کرد که ساعتی بسازد که خلبانان نیازی به بیرون آوردن آن از جیب خود نباشند. او راه حلی جز بستن ساعت به مچ دست به ذهنش نرسید و همین سرآغاز تولید ساعت‌ های خلبانی شد و امروزه مدل‌های ساعت کارتیر سانتوس یکی از شناخته‌ترین ساعت‌ها در بین ساعت‌ های جهان می‌باشد.

ساعت خلبانی

و اما آلمانی‌ها در جنگ جهانی دوم ….

بعد از آن در جنگ جهانی دوم، ارتش آلمان به فکر این افتاد که ساعتی کاربردی و اختصاصی برای خلبان‌های بمب‌اندازهای خود تولید کند، تا نظم و دقت آلمانی را در عملیات بمب‌اندازهایشان داشته باشند، برای همین ژنرال‌های آلمانی، با ساعت‌سازانی به نام‌های A. Lange و Söhne وارد مذاکره شدند که ساعتی به نام B-Uhr را با صفحه بزرگ ۵۸ میلی‌متری و موتور دقیق سوئیسی بسازند که بندی چرمی به همراه زیرپوش ساعت که آن هم از جنس چرم بود بسازند.

همین موضوع ساخت ساعت‌ های خلبانی را در سراسر جهان رواج داد؛ چرا که در پی ارتش آلمان، ارتش‌های دیگر کشورهای درگیر در جنگ به همین فکر افتادند و یکی پس از دیگری به تولید ساعت‌ های خلبانی روی آوردند.

اولین ساعت خلبانی ارتش آلمان B-hur

دلیل استفاده از چرم دولایه در ساعت های خلبانی: نسوختن دست خلبان

بعضی ساعت‌ های خلبانی از بند چرمی دو لایه برای بستن ساعت به روی مچ استفاده می‌کنند، شاید از خود بپرسید که چرا از چرم دولایه (زیر دار) در ساخت ساعت‌ های خلبانی استفاده می‌شود، خوب اگر بخواهیم دلیل آن را توضیح بدهیم، ماجرا از آنجا شروع شد که آتش گرفتن کابین هواپیما هنگام درگیری‌های هوایی، باعث داغ شدن بیش از حد بدنه فلزی ساعت و در پی آن سوختن دست خلبان و ناتوان شدن او در کنترل هواپیمای در حال سقوط می‌شد، لذا خلبانان به این فکر افتادند که زیر ساعت از پوشش دو لایه چرم استفاده کرده تا دستانشان هنگام آتش سوزی نسوزد و همین سر آغاز استفاده بند چرمی دولایه در ساعت‌ های خلبانی شد.

دلیل استفاده از چرم دولایه در ساعت خلبانی: نسوختن دست خلبان

ویژگی‌های بارز ساعت‌های خلبانی

بعد از این که تاریخچه مختصر از به وجود آمدن ساعت‌های خلبانی را بررسی کردیم حالا موقع آن رسیده که ویژگی‌های بارز این ساعت‌های جذاب را ذکر کنیم

قاب دور ساعت مندرج، یادگاری از دوران پیش از کامپیوتر

اگر الآن به شما بگویند که خلبان پرواز شما با ساعتش اطلاعات پرواز را کنترل می‌کند، احتمالاً پرواز را کنسل و از شرکت هواپیمایی شکایت می‌کنید، چه برسد که سوار آن هواپیما شوید؛ چراکه امروزه باید تمامی اطلاعات پرواز توسط ابرکامپیوتر های داخل هواپیما محاسبه شده و در اختیار خلبان قرار گیرد.

اما همیشه این‌طوری نبوده است و در دوران نه چندان دور که کامپیوتری وجود نداشته تا محاسبات را انجام دهد، خلبانان مجبور بودند از شعبده بازی مهندسان مکانیک و ساعت‌سازان برای دریافت اطلاعات پرواز استفاده کنند.

لذا ساعت‌ ساز هایی که در کار تولید ساعت‌های خلبانی بودند، قاب دور ساعت را مندرج به درجاتی کردند که اطلاعاتی نظیر سرعت هواپیما و همچنین میزان سوخت باقی مانده را به اطلاع خلبان برساند؛ اگر که قاب دور ساعت شما این درجه‌های باقی مانده از دوران قدیم را ندارد، احتمالاً ساعت شما ساعتی خلبانی نیست.

چند ساعت های خلبانی مندرج

ساعت‌های خلبانی قاب دور ساعت مندرج، یادگاری از دوران پیش از کامپیوتر

قابلیت ساعت جهانی و یا ساعت GMT

نمیشه گفت همه ساعت‌های خلبانی این‌طور هستند اما بیشتر آن‌ها قابلیت تنظیم خودکار به زمان و مکان‌های مختلف در جهان را دارا می‌باشند، چرا که خلبانان، به خصوص در عصر حاضر، مدام در حال پرواز بین کشورهای مختلف هستند که همین آن‌ها را مستلزم داشتن ساعتی کرده است.

که بتواند زمان‌ های مختلف را بدون دردسر تنظیم ساعت به اطلاع آن‌ها برساند همین موضوع دلیل محکمی برای آن است که اکثر ساعت‌های خلبانی دارای قابلیت ساعت جهانی و یا ساعت GMT هستند که از طریق آن می‌توانند ساعت خود را بدون معطلی، به ساعت همان مکانی که هستند تغییر دهند.

چند ساعت های خلبانی و جی‌ام تی

قابلیت ساعت جهانی و یا ساعت ساعت‌های خلبانیGMT

ساعت‌های خلبانی، اعداد و نشانه‌های خوانا دارند

اگر باز به دوران پیش از کامپیوتر برگردیم خوانش زمان برای خلبانان و مسافران مسئله مرگ و زندگی بوده است. تصور کنید خلبانی در نیمه شب، که نه درون کابین و نه بیرون کابین معلوم است، قصد بمباران شهری را در زمان به خصوص بر اساس سرعت و زمان دارد.

حالا تصور کنید همین خلبان نتواند ساعت خود را به خوبی بخواند و اگر اشتباهی مرتکب شود امکان دارد جان هزاران نفر به خطر بیفتد؛ این داستان اهمیت خوانش زمان برای خلبانان را در آن دوره مشخص می‌کند و به همین دلیل بوده که ساعت‌های خلبانی معمولاً دارای اعداد و عقربه‌های بزرگ و خوانا می‌باشند، که اکثراً شبرنگ بوده و در شب هم امکان خوانش آن‌ها وجود دارد و طبعاً مثل باقی ویژگی‌های ساعت‌های خلبانی این ویژگی هم در ساعت‌های مدرن از ساعت‌های قدیمی به ارث برده شده و اکثر  اینو نوع ساعت‌ها دارای اعداد خوانا هستند

چند ساعت با اعداد و نشان خوانا

ساعت‌های خلبانی، اعداد و نشانه‌های خوانا دارند

ساعت‌های خلبانی صفحه‌های بزرگ دارند

به همان دلیل که قبلاً ذکر شد، خواندش راحت ساعت بدون نیاز به نزدیک کردن آن به صورت، یکی از حیاتی‌ترین ویژگی‌های ساعت های خلبانی برای خلبان‌ها بوده است لذا تمامی آن‌ها دارای صفحه‌های نسبتاً بزرگ هستند.

اگر به صورت کلی بخواهیم به این قضیه نگاه کنیم ساعت‌های خلبانی معمولاً دارای صفحه بالای ۴۰ میلی‌متر هستند و این ویژگی را از پدر بزرگانشان، یعنی ساعت‌هایی که واقعاً توسط خلبانان به دست می‌شدند، به ارث برده‌اند.

چند ساعت با صفحه بزرگ

ساعت‌های خلبانی صفحه‌های بزرگ دارند

خرید انواع ساعت مچی خلبانی

در آخر می‌توان گفت که حقیقتاً ساعت‌های خلبانی همیشه جزء زیباترین و جذاب‌ترین ساعت‌ها هستند و اکثر برندهای دنیا در تولید این ساعت‌ها با هم رقابت می‌کنند.

ما در فروشگاه اینترنتی ساعت واچ آنلاین صدها نمونه از مدل‌های مختلف ساعت های خلبانی را کنار هم قرار داده تا شما اگر قصد خرید ساعت های خلبانی دارید بتوانید به راحتی میان آن‌ها گشت و گذار کرده، ساعت مورد علاقه خود را پسندیده، خریداری کرده و با اصالت ضمانت کالا درب منزل تحویل بگیرید.

و اگر هم به دنبال خرید ساعت مردانه و یا ساعت زنانه هستید می توایند از لینک زیر اقدام به خرید ساعت مچی مورد نظر خود نمایید.


ساعت های خلبانی به چه ساعت هایی می گویند؟

ساعت های خلبانی، تجهیزاتی بسیار حیاتی در صنعت هوانوردی و موضوعات مرتبط هستند که نقش اساسی و به شدت تاثیرگذاری بر امنیت افراد و هم چنین دقت پرواز ها دارند. این ساعت‌ های خلبانی به دلیل ارائه اطلاعات بسیار پر اهمیت به خلبانان در حین پرواز به کار می‌ روند. در ادامه این مطلب به بعضی از ویژگی‌ ها و اهمیت بالای این ساعت مچی خلبانی اشاره می نماییم.

تاریخچه ساعت خلبانی به چه زمانی بر می گردد؟

اگر به دنبال سرآغاز تولید ساعت‌ های خلبانی برویم و تاریخچه آن‌ها را بررسی کنیم، رد آن به اوایل قرن بیستم برمی گردد که ساعت‌ساز فرانسوی به نام لوئیس کارتیه به دیدار دوست خود به نام آلبرتو سانتوس دومونت که یک خلبان برزیلی بود، رفت تا گپی دوستانه با هم بزنند، در این میان آلبرتو شروع به شکایت از ساعت جیبی خود کرد که هنگام پرواز، درآوردن آن از جیب و نگاه کردن به آن بسیار سخت و خطرناک است